Gyakran ismételt kérdések

27
júl
2015

1. Milyen ruhában célszerű megjelenni?

Egyszerű, kényelmes ruha viselete ajánlott. A játék során nincsenek mozgásos feladványok, így a sportruházat viselet nem indokolt. A helyiségekben azonban – régi polgári ház jellege miatt – meglehetősen hűvös van, így ajánlott a réteges öltözék vagy pulóver előkészítése.

2. Mi történik akkor, ha bepánikolok?

A termekben nincsenek ijesztő vagy félelemkeltő eszközök, kizárólag az idő folyamatos visszapörgetése jelenti az adrenalinszint fenntartását. Ennek ellenére szívbetegek lehetőség szerint hozzák magukkal az egyébként rendszeresen szedett gyógyszereket. Ha mégis nehezen viselné valaki a bezártságot, természetesen jelzés után azonnal „szabadon bocsájtjuk.”

3. Kismamák, mozgáskorlátozottak, szívbetegek részt vehetnek-e a játékban?

Természetesen, a helyiségek mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetőek, a belső helyiség azonban kisebb, így ajánlott a kisebb létszámú csapatok részvétele. A kismamák számára semmiféle kockázatot nem jelent.

4. Klausztrofóbiások, epilepsziások kipróbálhatják-e a játékot?

Számukra a játék nem ajánlott, hiszen a bezártság kiválthatja a tünetek megjelenését.

5. Hány éves kortól lehet játszani?

A játék elsősorban 14 éves kortól ajánlott, de szülői felügyelettel fiatalabbak is részt vehetnek benne. A játék számukra is nagy élmény lehet, ráadásul bizonyos feladatokban segítségül is szolgálhatnak a csapattársaknak. Az esetleges problémák elkerülése végett azonban érdemes fokozotton felhívni a figyelmüket a bezártság tényére.

6. Fizikai erőre szükség van-e a játékhoz?

Nem. A feladatok elsősorban logikára és ügyességre alapulnak. A helyiségekben elhelyezett tárgyak jelentős része továbbá néprajzi értéket képvisel, elmozdításukra, áthelyezésükre nincs szükség. Egyúttal felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek ezekre az eszközökre, mert esetleges károkozás teljes anyagi felelősséggel tartoznak.

7. Lemondható-e a foglalás?

Természetesen, de kérjük, minél előbb jelezze, hogy a felszabadult időpontot esetlegesen más csapatok vehessék igénybe.

8. Ajándékba adhatom-e a játékot?

Igen. Telefonos egyeztetés alapján kinyomtatunk Önnek egy ajándékutalványt, amely egy megbeszélt korábbi időpontban vagy a helyszínen átvehető.

9. Mikor érkezzünk?

Érdemes a játék kezdete előtt 10 perccel korábban érkezni. Így jut idő a legfontosabb instrukciók megbeszélésére és a ráhangolódásra.

10. Mikor kell fizetni?

Minden esetben a játék végén, készpénzben.

11. A játék külföldiek számára is igénybe vehető?

Egyelőre nem. Több feladat alapja a magyar nyelv ismerete, számukra csak magyar nyelven beszélő kísérőkkel jelenthet élményt a program.